Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pernat Gość
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 7:32 Temat postu: Punkty z konta administracyjnego |
|
|
Co z nimi zrobić? Moja propozycja jest taka: puki się rozkręcamy niech te punkty idą dla tych którzy coś zrobili dla letsa. Jakieś ulotki, wlepy, bilbordy. W radykalnej wersji punkty te moga być przyznawane tym którzy przyciągną kogoś nowego. Sekta!
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
axzx
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 14:30 Temat postu: Re: Punkty z konta administracyjnego |
|
|
pernat napisał: | niech te punkty idą dla tych którzy coś zrobili dla letsa. |
a wiec czekam:) _________________ @ V
http://axzx.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
pernat Gość
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 15:31 Temat postu: Re: Punkty z konta administracyjnego |
|
|
jeszcze inni się muszą wypowiedzieć czy to dobry pomysł, a potem rozkminimy ile kto dostanie |
|
Powrót do góry |
|
|
Ksawri
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 20:15 Temat postu: |
|
|
tylko na jakiej zasadzie by sie przydzielalo te punkty? nie wiem czy nie skonczyloby sie to reklamowaniem lets na sile za punkty.... ale moze sie myle- tylko wydaje mi sie ze troche trudne bedzie ocenienie kto ile zrobil dla letsa i jaka to ma wartosc w punktach. trudne ale niekoniecznie niemozliwe.
a gdyby tak te punkty przeznaczac na biblioteke anarchistyczna? to taki luzny pomysl... fajnie by bylo gdyby biblioteka mogla dostawac punkty na ksiazki i filmy- zasoby zaczelyby sie poszerzac...
ale lets letsem a biblioteka biblioteka-moze nie powinno sie tego laczyc..?
pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
|
paszczaq
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 22:56 Temat postu: |
|
|
Ja jestem za tym aby te punkty byly nagroda dla uzytkownikow ktorzy dokonali najwiekszej ilosci transakcji w danym miesiacu.
Na pewno punkty powinny wracac do LETSa bo inaczej to zniknie. |
|
Powrót do góry |
|
|
paszczaq
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 22:58 Temat postu: |
|
|
Ksawri napisał: |
a gdyby tak te punkty przeznaczac na biblioteke anarchistyczna? to taki luzny pomysl... fajnie by bylo gdyby biblioteka mogla dostawac punkty na ksiazki i filmy- zasoby zaczelyby sie poszerzac...
ale lets letsem a biblioteka biblioteka-moze nie powinno sie tego laczyc..?
|
Mysle, ze biblioteka powinna sama zaproacowac na ksiazki Na LETSie jest zarejestrowana Federacja, wiec jest mozliwosc dokonywania transakcji przez te potezna organizacje. |
|
Powrót do góry |
|
|
pernat Gość
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 23:19 Temat postu: |
|
|
paszczaq napisał: | Ja jestem za tym aby te punkty byly nagroda dla uzytkownikow ktorzy dokonali najwiekszej ilosci transakcji w danym miesiacu.
Na pewno punkty powinny wracac do LETSa bo inaczej to zniknie. |
mysle że 75% punktów z konta administracyjnego można co miesiąc przeznaczyć na pule nagród
tak to widze: nagrody są przyznawane tym użytkownikom "przez których przelała się największa ilość punktów", są trzy nagrody... pierwsza to połowa puli, druga to 30% trzacia 20%
reszta punktów z konta admin. idzie dla tych którzy się zasłużyli...
ktoś czegoś nie rozumie z moich rozkmin?
napiszcie co o tym myślicie... |
|
Powrót do góry |
|
|
Ksawri
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 23:35 Temat postu: |
|
|
a tak w ogole to w artykulach pana reichela wyczytalam ze te punkty to z zalozenia powinny isc po prostu do administratora jako wynagrodzenie za administrowanie- ale rozumiem ze odchodzimy od tego zalozenia pozdro
punkty za aktywnosc w letsie to fajny pomysl, ale za te specjalne zaslugi to nie wiem- kto ma o tym decydowac?
a mozna przydzielac punkty czastkowe? bo 30 % z puli nagrod (czyli 75% wszystkich punktow) to chyba 7,2 punkta ;P
nie no w sumie spoko-tylko te specjalne zaslugi moze sprecyzuj. |
|
Powrót do góry |
|
|
mrowka
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 21:42 Temat postu: |
|
|
A może je odkładać na pokrycie debetów, które mogą nam zostawiać w spadku wycofujący się z systemu zadłużeni użytkownicy? |
|
Powrót do góry |
|
|
pernat Gość
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 0:49 Temat postu: |
|
|
mrowka napisał: | A może je odkładać na pokrycie debetów, które mogą nam zostawiać w spadku wycofujący się z systemu zadłużeni użytkownicy? |
tak będzie jak ktoś powie nam pa, albo jak my komuś tak powiemy... narazie trzeba się jakoś zmotywować do dilowania punktami
takie jest moje zdanie
zasługi to np: zrobienie ulotki która pójdzie w ruch... |
|
Powrót do góry |
|
|
mrowka
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 2:17 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy bonus punktowy będzie motywacją. Jestem przekonana, że podstawą jest poszerzanie ilości ofert i potrzeb, to naturalnie zwiększy ilość transakcji i przyciągnie nowych użytkowników. Zwiększmy poprostu limit kredytu, że tak nawiąże do drugiego tematu dyskusji. Z drugiej strony większy limit - większe ryzyko pozostania z długami, więc punkty administracyjne powinny być odkładane dla bezpieczeństwa już teraz. |
|
Powrót do góry |
|
|
pernat Gość
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 20:36 Temat postu: |
|
|
ja myśle bonus punktowy będzie motywacją, dla mnie jest, bo w końcu wierze że ten pomysł przejdzie i tylko dlatego tak śmigam
punkty administracyjne nam niestety nie pomogą... one nie są poza systemem - lets i tak będzie na minusie. czyżby wielki minus letsu?? ktoś ma pomysł co zrobim w takiej systuacji? |
|
Powrót do góry |
|
|
axzx
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 21:12 Temat postu: |
|
|
trzeba bedzie 'dodrukowac' punktow:) _________________ @ V
http://axzx.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
pernat
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 8:43 Temat postu: |
|
|
axzx napisał: | trzeba bedzie 'dodrukowac' punktow:) |
istnieje inna opcja? _________________ anarchia! agora! akcja! |
|
Powrót do góry |
|
|
Ksawri
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 16:56 Temat postu: |
|
|
jest inna opcja. wierzyc ze nikt nie zrobi lipy- nie zadluzy sie i nie ucieknie.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|